Edistynyt kitaransoittaja

Hieno homma, olet jo edistynyt kitaristi, ja haluat oppia lisää kitaransoitosta. Alla hieman ohjeita kyselylomakkeen täyttämisestä, mitä tulee kitaransoiton parissa vietettyihin vuosiin ja siihen, mitä asioita tunneilla käydään läpi tasosi perusteella. Nykyinen tasosi ja kitaransoiton parissa vietetyt vuotesi eivät kuitenkaan välttämättä korreloi aina keskenään.

0-2 vuotta: Olet nopea kehittymään ja olet edennyt parissa vuodessa huomattavasti. Sinulla on motivaatiota kehittyä varmasti tulevaisuudessakin, sillä olet jo edistynyt niin pitkälle lyhyessä ajassa. 

2-4 vuotta: Olet soittanut kitaraa jo muutamia vuosia, ja osaat jo perusteet vähintäänkin kohtalaisesti. Tässä vaiheessa tekninen osaaminen korostuu entisestään, mikäli haluat kehittää sitä. Tekniikkaa ja soiton sujuvuutta kehitetään erilaisten harjoitusten avulla ja etenkin uusien kappaleiden kautta. Myös oppilaan tavoitteista keskustellaan, mihin suuntaan oppilas haluaa kehittyä musiikillisesti. Teoriaa opetellaan enemmän, joka edesauttaa instrumentin tuntemusta entisestään. 

4-6 vuotta: Olet kehittynyt kitaristi, ja teorian osaaminen korostuu entisestään. Myös otelaudan tuntemusta kehitetään lisää erilaisten harjoitusten ja kappaleiden avulla. Voit jo alkaa opettelemaan ensimmäisiä kitarasoolojasi levyjen mukana, mikä nopeuttaa kehitystäsi entisestään ja auttaa sinua tunnistamaan, mistä musiikista sinä todella pidät. 

6 vuotta tai pidempään: Hienoa, olet jo pidemmälle ehtinyt kitaristi. Osaat jo varmasti erilaisia tekniikoita ja sointuja, ja kappaleita. Tunneilla opit syventämään taitoja entisestään ja oppimaan vaativampia soittokohtaisia asioita tai teoria-asioita. Uusia tekniikoita opetellaan lisää ja soolojen opettelu levyn mukana on oleellista, mikäli haluat kehittää teknistä osaamistasi haluamaasi suuntaan kitaransoitossa. Tunneilla pyritään löytämään lisää motivaatiota harjoitteluun, mikäli se puuttuu. Saatat olla turhautunut soittokohtaiseen kehitykseesi, koska olet soittanut kitaraa jo useamman vuoden. Tunneilla etsitään mahdolliset ongelmakohdat soittokohtaiseen kehitykseen liittyen, ja pyritään nopeuttamaan kehitystä oikeanlaiseen suuntaan ja soittamiseen liittyvää mielenkiintoa ylläpitäen. 

Täytäthän alla olevan kyselylomakkeen, niin päästään eteenpäin!